Fra skitse til print: Tilblivelsen af en plakat – PAPIIR

Fra skitse til print: Tilblivelsen af en plakat


Det er en omfattende proces fyldt med kærlighed for detaljen og ægte håndværk, når vi  skaber nye plakater hos Papiir. Særligt plakaterne i den geometriske kollektion er blevet til gennem en lang række trin, hvor idéen er blevet formet og tilpasset indtil den levede op til vores forventinger om smukt design, der både smelter ind i indretningen, samtidig med at tiltrække sig opmærksomhed. Kom med bag kulissen og se, hvordan vores første plakat, Deer, blev til.

Den første plakat

Enhver begyndelse er svær - tro mig! Uden erfaring, men med en idé, gik jeg i gang med at opridse en grov skitse af, hvordan jeg ville have, at plakaten skulle se ud. Med referencefotos og inspirationsbilleder blev blyanten sat på papiret - og viskelæderet kom på overarbejde.

skitse deer plakat

Med den grove skitse færdig kunne jeg rydde op i stregerne og overføre dem til ternet papir med lineal og pinlig præcision, så den blev symmetrisk - hvem der bare havde ternet papir i stort format(!)

Med "skitse 2nd edition" (i ny og forbedret version) var det muligt at trace Deer på tykt papir med kuglepen, som jeg i første omgang troede skulle være det endelige produkt - - så kan vi tale om at holde tungen lige i munden! En streg var dog ikke nok, så frem kom malingen og penslerne, så plakaten kunne få farve.

original deer plakat

Og SÅ er den færdig, ik? Næh nej. For det var jo meningen, at den skulle være digital... Frem med kamera, forsøg at finde naturlig belysning, tag et billede, der ikke forvrænger stregerne, læg billedet i photoshop og gør det hele én gang til, så det bliver en digital trykklar fil, og så er den klar til at komme hjem i din stue og pynte!

deer plakat papiir mockup

Pyh, for en omgang. Det er godt, at man er blevet klogere siden...


Mangler du et friskt pust til dit hjem? Køb Deer lige her, eller udforsk vores sortiment.


Vi støtter

Hope for Justice

Mangler du en ramme?

Framing People Logo